Articole Afaceri
Bursa(1)
Diverse(3)
Imobiliare(0)
Internet(10)
Investitii(1)
Legislatie(1)
Marketing(8)
Oportunitati(5)
Curs Valutar
EURO
4.6589 lei
USD
4.0064 lei
AUR
159.9299 lei
SURSA
BNR  
Reclama
Idei de Afaceri

Boombiz.ro/ Articole / Afaceri Internet


Cum sa adaugi un motor de cautare site-ului tau

Voturi: 0 Voteaza

Cand vizitatorii ajung pe websitul vostru in mod normal ei vor sa gaseasca repede informatiile de care au nevoie pentru ca in caz contrar isi pierd rabdarea si merg in alta parte [timpul mediu pana la acomodarea cu pagina se masoara in secunde]. Una din modalitatile bune sa nu le dati drumul este sa aveti CAUTARE pe site. Din moment ce utilizatorii sunt foarte familiarizati cu folosirea motoarelor de cautare ei pot folosi cu usurinta un astfel de tool pe site..

1. Beneficiile adaugarii unei cautari de la un motor de cautare

A. Pentru siturile de comert electronic - in mod obisnuit vindeti multe produse si meniurile nu intotdeauna sunt construite astfel incat sa il duca pe vizitator direct la produsul care il cauta. Adaugarea unei cautari de la un motor de cautare il va ajuta pe potentialul cumparator sa ajunga acolo prin introducerea simpla a unui simplu cuvant-cheie.
B. Situri dinamice - motoarele de cautare au probleme in a face spidering pe paginile web generate dinamic. Acestea sunt de multe ori generate din baza de date astfel incat informatiile nu apar in indexurile de la motoarele de cautare. Daca un vizitator ajunge din intamplare pe una din aceste pagini ii va fi mult mai usor sa caute de acolo in loc sa caute in alta parte.
C. Siturile mici - siturile de 5-10 pagini nu au nevoie de cautare deoarece pentru vizitatori este usor sa gaseasca informatia in putinele pagini. Atentie marita insa in doua situatii > 1. faceti bine meniurile si sus si jos ca sa se poata naviga usor si 2. Daca stiti ca websitul va creste cu cate o pagina pe saptamana atunci este bine sa ii puneti de la inceput cautare.

2. Furnizori de servicii de cautare in site

A. Atomz - Atomz Express Search e un serviciu gratuit care poate face o cautare tip "basic" in site, chiar daca el este unul personal sau unul comercial. Poate actiona daca websitul are pana in 750 de pagini si permite customizarea care sa se potriveasca pe designul sitului vostru. . Mai mult, puteti sa il folositi cat doriti pentru ca nu exista perioada de proba (trial).
B. Freefind - permite cusomizarea designului si a paginilor de rezultate. Acest cont gratuit permite indexarea pana la 3000 de pagini sau 32Mb de spatiu de stocare la ei pe server. Cautarea sitului (Boxul) este de asemenea locata pe serverul FreeFind. Ti se genereaza automat si o harta a sitului , contorizeaza vizitatorii si indexeaza la voi in site si paginile care sunt protejate de parola, daca doriti aceasta.
C. Google - cautarea gratuita pentru situri. Cauta doar pe un anume domeniu specializat pe care tu il creezi in momentul in care customizezi casuta de cautare. Puteti sa personalizati rezultatele intr-o pagina unde puteti modifica: backgroundul, textul, culorile. Boxul de search va rezida pe serverul vostru, iar Google serveste paginile asa cum doriti. Google poate servi reclame pe pagina de rezultate. Numarul de cautari si indexari este nelimitat insa trebuie afisat logo-ul de la Google neaparat pe website.

3. Unde pun cautarea in site?

- intr-o locatie proeminenta - sus stanga sau sus centrat
- puneti cautarea pe toate paginile sitului. Vizitatorul poate intra pe orice pagina
- faceti-o destul de mare ca sa poata fi introdusi mai multi termeni
- casuta de search trebuie sa fie una tip "type in" si nu un link catre alta pagina
- limitati cautarea la maxim 50 de cautari afisate pe o pagina

4. Cum functioneaza ?

Simplu. Spiderul, in loc sa faca crawling pe web o sa faca doar pe situl vostru. Rezultatele sunt stocate intr-o baza de date care este rezidenta pe serverul companiei care ofera serviciul.
Compania respectiva va serveste codul gata de inserat in pagina web. In mare este vorba de un cod unde sa introduceti cuvintele cheie si numele "cauta". Cand se da click pe "cauta" se face o cerere catre serverul companiei care se transforma intr-o pagina livrata continand rezultate.
Calitatea cautarii este data de calitatea informatiilor colectate de spider. De aceea luati-va timp pentru a va pune in regula meta tagurile si cuvintele cheie pe site. Optimizatile si puneti "alt-uri" pe poze si "title" pe linkuri. Creati o structura de navigare accesibila.
Optimizarea sitului nu este doar directata pe o mai buna cautare interna ci si pentru rank inalt in motoarele de cautare mari.

Sursa: http://www.underclick.ro
Autor: Claudiu Gamulescu
Trimite Comentariu:

Trebuie sa fi autentificat pentru a adauga comentarii!

Comentarii
Login
User 
Parola 
 
Cont Nou
Am uitat parola
Reclama
Statistici
Membri 1619
Idei Afaceri 44
Anunturi 0
Firme 261
Produse 323
Promotii 1
Colaborari 2
Articole 29
Cautari Articole
adauga
haine
consultanta
CONSTRUCTI
afacere
constructii
afaceri
firme
bere
parteneri
Parteneri | Termeni si Conditii Utilizare Site - © Boombiz.ro CONTACT
Parteneri: Jocuri Fete Barbie